Rust en schoonheid voor iedereen

Camping Les Murets is een mooi gelegen, rustige camping aan de Ourthe in de Ardennen, voor iedereen die van rust en natuur houdt. De camping is gericht op het ouderwetse kamperen: eenvoudige maar goede voorzieningen. De warme douche en wifi zijn inbegrepen. We hebben geen stacaravans op het terrein en dat maakt het rustig in aanblik. Er zijn vooral tent- en caravan kampeerders. De plaatsen bieden veel privacy door de hagen er omheen. Voor wie meer van openheid houdt hebben we een tentenveld.
Op het terras en in de kantine is gratis wifi. Skypen en bellen kun je op het veld of aan een tafel verderop.
Op het speelveld staat een tafeltennistafel. Als je zelf batjes en balletjes hebt, dan kun je er altijd terecht. Animatie is er niet.

Wie komen er

We worden bezocht door mensen alleen, mensen samen in alle leeftijden, families, duikers, klimmers, fietsers, wandelaars, vissers, bezoekers van brocantes, mensen die een weekendje weg willen of juist een langere vakantie hier door willen brengen, de jaarlijkse schilder workshop bij willen wonen of een kantineconcert als dat er is. Mensen die helemaal niks willen behalve met boek bij de tent, of speciaal voor de stad Luik komen. Het terras biedt met stamtafel de mogelijkheid tot aanschuiven voor wie wil, of lekker apart in het zonnetje met biertje of iets anders. Wat de grootste gemene deler is tussen al deze mensen is dat ze van de natuur houden en niet van animatie of het lawaai van een zwembad op het terrein en het fijn vinden dat alles relaxed gaat. Voor de rest amuseren we ons juist met de verscheidenheid.

Honden

Honden zijn welkom als hun baasjes bereid zijn tot het volgende. Om de rust en de schoonheid te handhaven vragen we aan de hondenbezitters de honden buiten de camping uit te laten en niet op de camping en niet op de parkeerplaats, ook al heb je zakjes bij je. Dus ook meteen even buiten de camping uitlaten bij aankomst als ze lang in de auto gezeten hebben. Er is een brede groenstrook langs de weg, 30 meter verder dan de ingang. Daarnaast moet iedere hond permanent zijn aangelijnd op de camping. Hier zijn we tamelijk streng in, door ervaring wijs geworden.
We vragen om honden die veel aanslaan of lastig zijn naar andere dieren of mensen niet mee te nemen. Het is ook voor jezelf als kampeerder niet fijn met een lastige hond want een camping betekent veel meer prikkels dan thuis voor je huisdier.

Aankomst en vertrek

Direct als je het terrein oprijdt is er een parkeerplaats waar je stopt om aan te melden in de kantine, alias receptie. Heel fijn als je de motor direct uit zet en niet pal voor het terras stopt. De kantine is in open om 11 uur. Na aanmelding kun je een plek zoeken of je op de gereserveerde plek installeren.

Het is mogelijk vanaf 11 uur aan te komen maar vanaf 13 uur is de gereserveerde plaats vrij. In het voor- en naseizoen is het na overleg mogelijk als je later wilt vertrekken dan 13 uur. Wil je vroeg aankomen, dan is dat bespreekbaar nadat je het van te voren kenbaar gemaakt hebt via email.

Campers

We hebben 8 camper plaatsen maar onze camping is niet geschikt voor campers langer dan 7,5 meter. Zeker voor gasten met een camper is het verstandig eerst de camper op de parkeerplaats te laten staan en dan de plaatsen te bekijken met de plattegrond die je in de kantine meekrijgt.

Rust voor iedereen

We vragen aan iedereen, ook de groepen, om rekening te houden met het rustige en relaxte karakter van de camping. Dat betekent dat het na 22 uur rustiger is en dat na 24 uur je kampeerburen geen last meer van je mogen hebben. Bezoekers, die niet op de camping kamperen, vragen we uiterlijk het terrein even voor 22 uur te verlaten. Het terras en de kantine sluiten in het hoogseizoen om 24 uur. In het laagseizoen varieert dat. Het is fijn om zo de uilen ’s nachts te horen.

Buitenlicht

Onze camping is donker ’s nachts dus neem een zaklamp mee. Rondom het sanitair is er licht. De plekken waar je de sterren kunt zien worden schaarser waar mensen zijn door te veel buitenlampen. Onze camping is een van die schaarser wordende plekken waar de sterren nog wel te zien zijn. Let er op dat de buitenlamp van de caravan of camper geen groot schijnsel omhoog geeft en alleen licht rondom de deur. Het fijnst voor je kampeerburen is als die lamp ’s nachts uit is en alleen aan gaat als je er uit moet. Als de lamp te fel is (meer verlicht dan alleen de eigen plek) zullen we het zo wie zo vragen.

Elektriciteit

Wie stroom wil gebruiken moet zelf de benodigde stekkers bij zich hebben. We hebben 2 soorten aansluitingen: de Europese (3 potige stekker), en de Nederlandse aansluitingen (2 potige). Een verlengsnoer en een koppelstuk zijn zeker handig voor meer plaats keuze.

Let op: de aansluitingen zijn 4 ampère, dus de waterkoker van thuis niet meenemen, want die vraagt een te groot vermogen (vaak 2200 watt – staat op de onderkant) . Een camping waterkoker kan wel.

Wie wil weten hoe het zit met de verhouding watt en ampère kan onthouden dat het voltage (de hoeveelheid spanning die op het net zit, in Europa 230 Volt) x het aantal ampère (de stroomsterkte, een eenheidsnaam) de hoeveelhied watt (het verbruik per seconde) oplevert. Dus 230 x 4 = 920 watt is in één keer te gebruiken op de camping. Een koelkast of koelbox gebruikt ongeveer 70 watt, licht 40 watt en een kleine televisie 30 watt. Dat past dus ruim bij 4 ampère. Wil je meer apparaten mee, zoals een waterkoker of oventje, kijk dan aan de onderzijde op de apparaten hoeveel watt ze verbruiken om niet boven de 920 uit te komen. Föhnen kan in het sanitairgebouwtje.

stekkers.v.

Eten

Op minder dan 10 minuten lopen ligt een fantastische Belgische bakker, open van woensdag t/m zondag. Je kunt ze (Frans sprekend) bellen voor een ontbijt op bestelling, inclusief vruchtensap en verschillende broodjes. Handig voor wie geen ontbijtspullen mee wil nemen. Af te halen aldaar of ter plekke op te eten. Ze hebben een tafel op de stoep met stoelen. Deze bakker is altijd 3 weken in juli dicht. De volgende bakker ligt in het dorpje Méry (25 minuten lopen, 10 minuten per fiets, 3 minuten per auto, en is 7 dagen per week open, het hele jaar door. Bij deze bakker in Méry kun je belegd stokbrood krijgen en koffie. Er zijn ook bakkers in Tilff en Esneux.

Supermarkten liggen in Tilff, en in Esneux. Beide plaatsen liggen op 5 minuten rijden en in beide plaatsen liggen de supermarkten op loopafstand van het station. Er zijn ook kleinere winkels met levensmiddelen.

Op de camping zelf zijn iedere dag pizza’s te verkrijgen, ijs, wijn, Belgische biertjes en frisdrank (met en zonder prik).

 De Ourthe

Aan de achterzijde stroomt de Ourthe waar het water varieert van heel ondiep voor de kleintjes tot zwembaar voor de gemiddelde zwemmer en verder naar flinke stroming voor de betere zwemmers. Uiteraard is het waterpeil afhankelijk van de regen.

 

Foto’s van de camping

terras en kantine bij de entree:

 

terras voorjaar 2013

gratis wifi rond de kantine

terras zomeravond:

 

speelveld:speelveld camping Les Murets

groepsveld

tentje mee met de ov fiets vanuit Maastricht. Leenstoel van de camping voor fietser en wandelaars:

aparte campingplaatsen:

gewone plaatsen, de bovenste met leenstoelen voor de wandelaars en fietsers :kampeerplaats camping Les Murets1

juli 2015 camping les Murets

klimmers op een zonnige start in april

bourgondiërs in mei

misschien gaat het regenen

vouwwagen camping Les Murets

camperplaats:camperplaats

grotere plaats:grotere plaats

kampeerplaats

grootste plaats:kampeerplaats. camping Les Murets 2

tijdens wk 2018, Vlamingen op bezoek

 

naar             activiteiten

contact en reserveren

TERUG NAAR HOME             

terug naar boven

Reacties zijn gesloten.