charmecamping in de Ardennen

Echt buitenland, en toch zo dichtbij!
Camping Les Murets, Chemin d’Enonck 75, 4130 Esneux, België (post adres en adres voor de navigatie). Het is wijs de routebeschrijving te lezen als je met een caravan of camper komt. Het dorp waar de camping ligt heet Hony, in gemeente Esneux.

De camping is nu gesloten en zal weer open gaan met Pasen op 19 april 2019 tot 22 september 2019. Check dit voor vertrek. Als het door omstandigheden verandert staat het hier.

Les Murets is een back to basic (2 sterren) camping waar rust en gemoedelijkheid hoog in het vaandel staan.

Rondtrekkers per fiets of te voet hoeven niet te reserveren. Er is altijd plaats voor hen. Dit geldt dus niet als je per trein komt. Ben je met een groep groter dan 8 personen, mail dan wel even.


ruime plaatsen met veel privé

Unieke ligging:


  40 minuten rijden van Maastricht, 90 minuten van Antwerpen, zo dichtbij al prachtig;

  direct naast een beschermd natuurgebied; 

  fraaie wandelroutes met uitzichtpunten;

  aan zwemwater – in de Ourthe;

  stoptrein op loopafstand, naar Luik;

 

 meer over de unieke ligging

 

De camping biedt:


  88 plaatsen met veel privé;  

  terrein zonder stacaravans;

   een idyllisch terras met 14 soorten Belgisch bier, wijn, fris en iedere dag pizza. 

wat biedt de camping nog meer

naar  contact  en  reserveren 

 

 

Onze speciaaltjes:


Dit doen we gewoon omdat we het niet kunnen laten en we het zelf ook leuk willen hebben:

  soms een concert in Nederland, bij wijze van aftrap van het kampeerseizoen;

  in het 3e weekend van augustus, een terrasconcert door een professional. In 2018 was dat Izaline Calister, met Ed Verhoeff. Er staat al een leuk lijstje

              

  in een weekend in de eerste helft van september een teken– en schilderworkshop o.l.v. Manja (oude liefde roest niet). In 2019 zal dat zijn op 14 en 15 september.

          

 

Even praktisch:

Vanaf 11 uur kun je aankomen (mensen mogen wel tot 13 uur op hun plek blijven) tot 22 uur of 20 uur vanaf september. Het is handig wat details over de camping te lezen. Dan weet je of de camping voor je geschikt is, hoe het zit met de elektriciteit en wat we willen m.b.t. rust en honden. En voor wie met caravan of grote camper komt is het zeker een aanrader onze routebeschrijving te volgen, en niet de tom-tom of gps.

 

Tot slot het weer…

Wij waren zelf mooi weer kampeerders. Dus kijken op het weerbericht. Het goede nieuws is dat de voorspellingen vrijwel altijd slechter zijn dan het weer werkelijk is doordat de heuvels hier om de camping heen, de buien opstuwen en verder drijven. Het slechte nieuws is dat soms mensen afmelden door voorspellingen die over 14 dagen gaan. Sla geen acht op voorspellingen langer dan 48 uur, die veranderen vaak in rap tempo. Lichte buien lossen op, of vallen slechts even in plaats van de hele dag. Hou het bij als je aarzelt en zie! En bij twijfel gewoon vlak van te voren reserveren, desnoods de avond er voor. In het automatisch antwoord lees je meteen of er plaats is. Een persoonlijk antwoord volgt daarna.

 

We zien je graag verschijnen,
Manja Moos en Jan Scholten      

over ons                                   

WAT ZEGGEN DE GASTEN        

contact   en    reserveren

terug naar boven

 

 

 

 

 

 

Reacties zijn gesloten.